Mars voor Bradley Manning in Den Haag


Omroep West meldt

DEN HAAG - In Den Haag is zaterdagmiddag een mars gehouden voor Bradley Manning. De deelnemers vertrokken rond 13.00 uur vanaf het Spuiplein.
Manning is een Amerikaanse militair die in mei 2010 gearresteerd, omdat hij een video-opname van een helikopteraanval in Bagdad had gelekt naar Wikileaks. Hij wordt beschuldigd van het helpen van de vijand.
Het proces tegen Bradley Manning is in juni begonnen, de slotpleidooien waren eerder deze week. Als Manning schuldig wordt bevonden, kan hij levenslang krijgen.

Ook het Nederlandse steuncomité voor Bradley Manning was met een spandoek aanwezig op de demonstratie. Hier een foto met op de achtergrond de Amerikaanse ambassade.


In veertig steden overal te wereld zijn gisteren duizenden aktivisten op de been gekomen om steun te betuigen aan Bradley, maar ook aan NSA-klokkenluider Edward Snowden en andere klokkenluiders.
De rechter in het proces Manning is inmiddels begonnen met het schrijven van haar vonnis. Rechter-kolonel Denise Lind heeft gezegd dat ze een voorwaarschuwing van 24 uur zal geven, alvorens de krijgsraad bijeen te roepen om het vonnis uit te spreken.