27 Juli Mars voor Bradley Manning!

Verklaring Anonymous Nederland

27 juli is het dan eindelijk weer zover, internationaal worden er dan protestacties/marsen gelopen voor de vrijlating van Bradley Manning.
In Den Haag zal er ook een protestmars plaats vinden. De ontmoetingsplaats is het Spuiplein, dat op loopafstand van het centraal station van Den Haag ligt. Rond 13.00 uur zullen we ons hier verzamelen.
Daarna lopen we een mars richting de Amerikaanse Ambassade en komen vervolgens weer terug op het Spuiplein.
Wat willen we met de mars bereiken?
De rechtszaak tegen Bradley Manning is volop aan de gang sinds een aantal weken. Hij wordt onder meer beschuldigt van het helpen van de vijand, terwijl hij alleen oorlogsmisdaden van de Verenigde Staten naar buiten heeft gebracht. Hij heeft dit gedaan zodat wij de ware aard kunnen inzien van de verschrikkelijke oorlogen de Verenigde Staten voeren, waarbij zij talloze oorlogsmisdaden plegen en de lokale bevolking nog al wat te voortduren heeft. De beroemdste video die hij naar buiten had gelekt was de video genaamd ‘Collateral Murder’ [..]

 

Aan de uitkomst van de rechtszaak kunnen we helaas niets meer veranderen, maar wij kunnen wel mensen laten in zien dat dit niet de normale gang van zaken is. Bradley Manning hoort op vrije voeten te staan en daar pleiten wij ook voor!
De misdadigers van oorlogsmisdaden horen achter de tralies te zitten, niet degene die dit naar buiten brengen. Voordat zijn rechtszaak begon heeft hij tevens 3 jaar lang in bizarre omstandigheden in de cel gezeten.
Wij hopen dat mensen gaan inzien dat wat Bradley Manning naar buiten heeft gebracht cruciaal is voor onze samenleving, want zolang er niets tegen de oorlogsmisdadigers (Bush, Obama, etc.) gedaan wordt blijven er talloze onschuldige burgerslachtoffers vallen in onder meer Afghanistan, Irak, Pakistan, Somalië en de rest van de wereld.
Hopelijk zien we u dan terug op de 27e Juli om 13.00 op het Spuiplein in Den Haag!
Tevens hebben wij een facebook-evenement gemaakt speciaal voor deze actie, daar kunt u voor vragen en ideeën terecht als u die nog heeft. Daarnaast kunt u zich ook aanmelden op dit evenement. Dit is geen vereiste, omdat iedereen welkom is, maar zo krijgen wij wel een beeld op hoeveel mensen wij kunnen rekenen.

https://www.facebook.com/events/325043020962123/

Bradley Manning moet vrij! ondersteunt deze aktie.